Επαναχάραξη του δρόμου Τριλόφου-Μηχανιώνας

Επαναχάραξη του δρόμου Τριλόφου-Μηχανιώνας

Αρ. Πρωτ. 8781/14.04.2010

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Επιτακτικό είναι το αίτημα των κατοίκων και των τοπικών φορέων του Δήμου Μίκρας που αφορά τον επαρχιακό δρόμο Τριλόφου-Μηχανιώνας. Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας αποτελεί έργο ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και για τις ασφαλείς μετακινήσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Η αλλαγή χάραξης του δρόμου αυτού, πρέπει να προχωρήσει άμεσα, έτσι ώστε να αποτελέσει συνέχεια της εξωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης. Από την αρχική χάραξη του παραπάνω δρόμου δημιουργούνται αρκετά προβλήματα, που αφορούν την ασφάλεια των μετακινήσεων, καθώς και ο όγκος των οχημάτων που κινούνται στον συγκεκριμένο δρόμο είναι μεγάλος.

Οφείλει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να επανεξετάσει την χάραξη της επαρχιακής οδού Τριλόφου-Μηχανιώνας, με την μικρή μετατόπιση της χάραξης προς τα νότια, έτσι ώστε να απομακρυνθεί η οδός από την περιοχή επέκτασης του οικισμού του Τριλόφου, η οποία με το αναμενόμενο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, ενδεχομένως να αυξηθεί. Οι μετακινήσεις στην ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Δήμου Μίκρας είναι αυξημένες, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, οπότε άμεσα η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου πρέπει να επιληφθεί του θέματος.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προβλέπεται από το αρμόδιο Υπουργείο η επαναχάραξη της επαρχιακής οδού Τριλόφου-Μηχανιώνας και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

Απάντηση Υπουργείου